Přípravné setkání - Kolem světa

29.11.2010 15:07

Ondra Veselý zahájil festival Kolem světa v Evropském sále přednáškou o jeho cestě, kterou absolvoval s Radkem v rámci expedice Titicaca 2010. Hodina času nám nestačila a tak jsme mírně přetáhli - posluchači ocenili zejména závěrečný video sestřih, který v deseti minutách přiblížil nejzajímavější záběry z cestování po Peru. DVD z expedice připravujeme ve spolupráci s Danem Moravcem z CRo2 a bude k prodeji přes moto cestovatelský portál www.motoroute.cz.

 

Poté jsme shlédli výstavu z expedice Titicaca,která díky vstřícnosti organizátorů byla i v letošním roce umístěna v hlavním přednáškovém sále. V rámci dopoledního sobotního programu proběhla i valná hromada občanského sdružení MC Outdoors Riders.

 

Všichni jsme si se zájmem vyslechli přednášky cestovatelů v rámci sobotního a nedělního programu Cestovatelského festivalu. Obzvlášť zaujal Manang po třiceti letech a cestovatelské příběhy Karla Wolfa, Topího Piguly nebo Pavla Béma či Rudy Škvaříčka.

 

Zajímavá  byla i přednáška Vojty Hlásného, kterou jsme vyslechli v milé společnosti cestovatelky Lucky Gladišové.

 

Děkujeme Karlovi Wolfovi za organizaci této TOP cestovatelské akce a hostování naší výstavy i přednášky.

 

Anička Mihová ve spolupráci s Jirkou Bašným připravili první verzi itineráře - další změny bude implementovat Ivka Zemková a finální verzi oznámíme na Webrovce...

 

Kompletní fotogalerie z akce zde.